Капитанът на позагубилия в последните години част от блясъка и славата си Дрийм тим на САЩ Леброн Джеймс е сигурен, че той и съотборниците му ще се приберат с олимпийската титла от Пекин 2008.

„Ние ще спечелим. Ние ще бъдем олимпийски шампиони”, заяви баскетболистът на Кливлънд часове преди мача Ол Стар в Ню Орлиънс. Въпреки последователните провалите на Олимпиадата в Атина през 2004 година и на Световното първенство през 2006-а, Леброн Джеймс е убеден, че индивидуалните качества на баскетболистите и добрата работа през последните две години на треньора Майк Кржизевски ще донесат златния олимпийски медал.

„В лицето на Треньора Кей (б. а. - прякорът на Кржизевски), ние имаме един голям треньор. Момчета като Коби (Брайънт), Кармело (Антъни) и Дуейн Уейд не обичат да губят”, каза Леброн Джеймс, който в момента е най-резултатният баскетболист в НБА със средно по 30,3 точки на мач.

Леброн Джеймс, Кармело Антъни и Дуейн Уейд бяха членове на Дрийм тима на Олимпиадата в Атина през 2004 година, който спечели само бронзовите медали. Тримата обаче по-често бяха на резервната скамейка.

„Преди четири години не бях в ситуация, в която нямах мотивация. Не можех да играя, както искам. Но сега аз съм капитан и знам, че ще бъдем отбор, който много трудно може да бъде победен”, закани се Джеймс.