Антъни Дейвис е съотборник на Леброн Джеймс в Лос Анджелис Лейкърс и ще бъде редом до него в "Мача на звездите" на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Краля изтегли своя съотборник с първия избор в своеобразния драфт за мача на 16-и февруари, когато за втора поредна година ще се изправи срещу състав на Янис Антетокунбо.

Джеймс е с баланс 2-0 като капитан на отбор в "Мача на звездите", след като през 2018-а победи Стеф Къри от Голдън Стейт, а миналия сезон надви и селекцията на Антетокунбо от Милуоки. Тази година Краля отново имаше първи избор в драфта, тъй като получи най-много гласове от феновете. Очаквано, изборът бе Дейвис.

"Знам, че всички сте изненадани", каза Джеймс след първия пик.

Антетокунбо започна селекцията със своя "африкански брат" Джоел Ембийд (Филаделфия), докато Джеймс продължи да избира баскетболисти от Лос Анджелис с Кауай Ленърд (Клипърс). Антетокунбо също не промени стратегията си и избра родения в Камерун - Паскал Сиакам (Торонто), но след третите пикове започнаха и рисковете. Джеймс продължи с Лука Дончич (Далас), който лекува контузия в глезена, а суперзвездата на Милуоки отговори с Кемба Уокър (Бостън). Джеймс Хардън (Хюстън) бе седми за Джеймс, което остави Тре Йънг (Атланта) последен сред титулярите и той се присъедини автоматично към "Отбор Янис".

Следваха резервите. Антетокунбо избра своя съотборник Крис Мидълтън (Милуоки) с първия пик, а Деймиън Лилард (Портланд) стана част от "Отбор Леброн". Останалите от селекцията на Антетокунбо са Бам Адебайо (Маями), Руди Гобърт (Юта), Джими Бътлър (Маями), Кайл Лори (Торонто), Брендън Инграм (Ню Орлиънс) и Донован Мичъл (Юта).

"Е Въпреки че ми коства участие на финалите миналата година", пошегува се Антетокунбо след избора на Кайл Лори.

Леброн допълни ростъра си с Бен Симънс (Филаделфия), Никола Йокич (Денвър), Джейсън Тейтъм (Бостън), Крис Пол (Оклахома Сити), Ръсъл Уестбруук (Хюстън) и Домантас Сабонис (Индиана).

"Няма грешни избори. Всички сме тук с причина", каза Леброн, а Янис добави: "Това са най-добрите баскетболисти в света".

Играчите на Леброн ще носят номер 2 в памет на Джана Брайънт, а тези на Янис - 24 в памет на Кобе. Двата отбора ще спечелят общо 500 хиляди долара, които ще бъдат дарени на различни инициативи в град Чикаго.Първите три четвъртини ще бъдат отделни мачове и ще носят по 100 хиляди долара на победителите, а последната част е със специални правила - добавени резултати от целия ден, спрян часовник и граница до 24 отбелязани точки от лидера за крайна победа. Тя ще носи 200 хиляди долара.

"Страхотна идея", коментира Джеймс. / БТА