Най-голямата звезда на американския баскетбол в момента - ЛеБрон Джеймс – получи честта да бъде телевизионен водещ на една от най-популярните комедийни програми в САЩ - Saturday Night Live (На живо в събота вечер).

Крилото на Кливлънд ще бъде домакин на премиерното предаване за новия сезон на шоуто през септември, обяви днес говорител на телевизия NBC.

22-годишният Джеймс е поредният популярен атлет, който ще води Saturday Night Live. За последно баскетболист бе домакин на предаването през 1991 година – Майкъл Джордан. Миналата година водещ бе куотърбекът на Индианаполис Колтс Пейтън Манинг.

Saturday Night Liveсе излъчва от 1975 година от Ню Йорк и е едно от най-продължителните, съществували някога в американския ефир.

ЛеБрон е бил избран, тъй като се представи много впечатляващо като домакин на ежегодните спортни награди ESPY, връчвани от телевизия ESPN. Там той се изяви редом до комика Джими Кимел. Джеймс и Кимел направиха няколко скеча заедно, а баскетболиста дори танцува и пя на песента на Боби Браун "My Prerogative" в свои собствени думи.

В края на тази седмица ЛеБрон Джеймс трябва да се яви на кампа на националния отбор на САЩ, който се подготвя за турнира на ФИБА Америка, квалификация за Олимпийските игри догодина в Пекин.