Голямата звезда на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс продължава да записва рекорди на свое име в НБА. Той изигра поредния си феноменален мач за "Кавалерите" тази нощ срещу Лос Анджелис Клипърс и това му помогна да се впише в историята отново. 

Срещу Клипърс Краля вкара 32 точки, с което сметката му набъбна на 24 002 през цялата му кариера. Така ЛеБрон стана най-младият баскетболист, който е достигал тази граница в цялата история на Лигата. 

Постижението си звездата на Кливланд реализира на 30 години и 17 дни. Така той измества от върха Коби Брайънт, който е стигнал до въпросната кота година по-късно като възраст - на 31 години и 75 дни. 

Иначе Джеймс е 23-и във вечната класация на реализаторите на НБА. Ако запази спортното си дълголетие и продължи да бележи със същите темпове, той има шанс да изпревари лидера Карийм Абдул-Джабар, който е реализирал феноменалните 38 383 точки. 

От действащите баскетболисти най-близо до Абдул-Джабар е Коби Брайънт. Звездата на Лос Анджелис Лейкърс е трети в това подреждане, като има на сметката си 32 468 точки, но краят на кариерата му вече се вижда след около 18 месеца.