Голямата звезда на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс продължава да утвърждава статута си на бъдещ член на "Залата на славата" на баскетбола. Той вече стана 22-ият най-резултатен играч в историята на НБА. 

Това се случи, след като наниза 18 точки в коша на Ню Йорк Никс снощи при победата със 101:83. Така той натрупа вече 24 383 на сметката си и задмина не кого да е, а легендарният Алън Айверсън, който завърши кариерата си с 24 368. 

"Да се изкача с една позиция във вечната ранглиста на реализаторите в НБА наистина няма абсолютно никакво значение за мен. Но да мина пред великан като Алън, на когото съм се възхищавал като малък, вече е нещо специално", написа в Туитър след постижението си ЛеБрон Джеймс. 

Самият Айверсън също е щастлив от факта, че пред него е минала звезда от калибъра на Краля. "Браво, малко братче! Ти го заслужаваш след всичко, което правиш и умееш", написа Големият Ал в социалните мрежи. 

Следващата голяма цел пред ЛеБрон е 21-то място в ранглистата. На него се намира друга легендарна фигура - Рей Алън, който е с 24 505 точки. Все пак ветеранът още не е обявил официално оттеглянето си от спорта и може да се появи в някой отбор до края на сезона и да увеличи малко актива си. Но рано или късно ще бъде задминат от Краля.