Лос Анжелис Лейкърс продължава страхотното си представяне и записа десета поредна победа тази нощ и буквално разгроми Маями със 106:88. Джордан Фармър реализира 24 точки, Коби Брайънт добави 21 за успеха на „езерняците”, които са лидер в Западната конференция.

Маями от своя страна не може да прекъсне слабите си резултати, а това е 27-ма загуба за отбора в 29 мача. Само два сезона, след като триумфираха с титлата в НБА, „горещите” удариха дъното и са категорично последни в Източната конференция. Звездата на Маями Дуейн Уейд завърши с 18 точки, но имаше сериозен проблем да отбележи през първото полувреме.

Коби Брайънт се нуждае само от още 37 точки, за да задмине Уолт Белами (20941 точки) на 25-то място в листата на топ реализаторите на НБА. Двама баскетболисти на Лейкърс – Пау Гасол и Ламар Одъм завършиха с дабъл-дабъл в мача, като и двамата реализираха по 13 точки и овладяха по 11 борби.

В среща на два от най-опитните отбори в Лигата Сан Антонио надделя над Далас с 97:94. Тим Дънкан завърши с 31 точки и 15 борби за „шпорите”, Ману Джинобили добави 17 точки, пет борби и пет асистенции. Включилият се от резервната скамейка Майкъл Финли вкара 16 точки. За Далас Дирк Новицки реализира 28 точки, а новото попълнение Джейсън Кид завърши със седем точки и 10 асистенции.

Ню Джърси Нетс се наложи над Милуоки Бъкс със 120:106 в последния мач от тази нощ.