Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри няма намерение да натиска спирачката. Стрелецът на "войните" се намира в изключителна форма, като в последните си осем мача записва средно по 35.3 точки при 53 отбелязани тройки от общо 101 опита.

Наскоро Къри прескочи границата от 2,600 нанизани стрелби отдалеч в кариерата си, като много скоро числото може да достигне и 2,700, ако гардът продължи да бележи с такова темпо.

През изминалата нощ 32-годишният лидер на ГСУ реализира 40 точки за успеха над Орландо Меджик, приключвайки двубоя с цели 10 тройки срещу името си. Това бе 13-ият последователен мач на Къри с поне 4 отбелязани тройки, като по този начин той изравни досегашния рекорд на Джеймс Хардън за най-много поредни срещи с поне 4 точни стрелби зад дъгата.

Стеф ще има възможност да подобри историческото постижение на Хардън именно срещу неговия отбор, тъй като в неделя Голдън Стейт и Бруклин се изправят един срещу друг. През настоящия сезон Къри записва средни показатели от 30.0 точки, 5.5 борби и 5.9 асистенции при 49% стрелба от полето, 43% от тройката и 93% от наказателната линия. Отборът му пък е на 8-ата позиция в Западната конференция с актив от 14 успеха и 12 поражения.