Един от най-популярните ветерани в НБА Крис Уебър се завърна отново в тима на Голдън Стейт Уориърс след 13 години в други отбори. Уебър потвърди за Associated Press, че ще се присъедини към бившия си клуб и треньора Дон Нелсън. Очаква се тежкото крило да пристигне в Оуклънд до петък, когато Голдън Стейт се изправя срещу Шарлът.

Петкратният участник в Мача на Звездите няма да бъде с Уориърс по време на двете им гостувания тази седмица в Хюстън и Ню Орлиънс. Според американските медии в основата на трансфера стои именно треньорът Нелсън, който е настоявал дълго за привличането на Уебър, с довода, че само така отборът може да се справи в плейофите.

Крис Уебър бе избран от Орландо през 1993 година под №1 в Драфта, но незабавно бе изпратен в Голдън Стейт. Той стана Новобранец на годината и вкара отбора в плейофите в същата година.

Тогава Уебър имаше сериозни разминавания именно с Дон Нелсън, заради което напусна във втория си сезон в НБА и премина във Вашингтон. После той игра още за Сакраменто, Филаделфия и Детройт, където бе през 2007 година.