Новият треньор и новият стил на игра не успяха да поведат Финикс към втора поредна победа. „Слънцата” се предадоха пред устремения тим на Ню Орлиънс, който се наложи със 108:95. Така се продължи тенденцията от миналия сезон, в който Финикс така и не успя да вземе победа над „стършелите” в нито една от срещите им.

Лидерът на Ню Орлиънс Крис Пол завърши с 20 точки, 10 борби и осем борби, за да развали дебюта пред собствена публика на новия наставник на Финикс Тери Портър.

„Стършелите” водеха през целия двубой и взеха втори успех от началото на сезона в НБА. „Да спечелим първите си два мача от сезона – това определено е добър знак, че сме на прав път,” заяви старши треньорът на тима Байрън Скот.

Педжа Стоякович също наниза 20 точки, но напусна преждевременно двубоя с навехнат десен глезен. Същата травма не позволи на титулярния център Тайсън Чандлър да играе снощи.

За Финикс Стив Неш вкара 24 точки и направи девет асистенции, а Амаре Студемайър реализира 21 точки и 12 борби. „Слънцата” обаче направиха цели 24 грешки, които доведоха до 21 точки от страна на съперника и това костваше победата. Тери Портър обаче обясни проблемите с това, че преминаването към по-дефанзивен стил на игра ще изисква известно време, тъй като досега Финикс бе известен с изключителната си ориентация само в атака.

Единствената домакинска победа тази нощ остана в Кливлънд. „Кавалерите” се наложиха над Шарлът с 96:79. В третия мач от програмата Далас отстъпи на Хюстън със 102:112.