И вторият мач на Трейси МакГрейди за Ню Йорк Никс не завърши с успех. Т-Мак реализира 15 точки, но новият му отбор показа най-слабата си игра в нападение от няколко години насам, и отбеляза само 67 точки, срещу 83 за Милуоки.

Фантастичен мач за гостите от Уисконсин направи центърът Андрю Богът. Австралиецът записа третия в кариерата си мач с повече от 20 точки и 20 борби, като отбеляза 24 и овладя 20 отскочили топки. Богът се възползва по най-добрия начин от ниския състав, на който залагаше наставникът на Ню Йорк Майк Д`Антъни и си правеше каквото поиска под двата коша.

Никс бе трагичен в офанзива, като през второто полувреме отбеляза само две точки повече, отколкото бе активът на Богът за целия мач. За последно тимът от Голямата ябълка бе в подобен амок през 2007 година, когато загуби с 59:104 от Бостън.

По-лошата новина за Д`Антъни като че ли са болежките на Трейси МакГрейди в коляното. Гардът, който играе баскетбол след продължително отсъствие заради травми и проблеми с предишния си отбор Хюстън, сподели, че не е сигурен дали може да играе тази нощ в Бостън. Това бе едва осмият му мач, откакто претърпя операция именно на коляното.

Стрелбата на Ню Йорк не вървеше изобщо, и освен Дейвид Лий, никой друг не се доближи и на километри до обичайното си ниво. Лий завърши с 12 точки и 13 борби. Все пак в „Медисън Скуеър Гардън” имаше повод за празник – на полувремето бяха чествани 40 години от шампионският тим от 1970-та.

Новото попълнение на Милуоки Джон Салмънс продължава да показва, че Бъкс няма защо да съжаляват за трансфера му от Чикаго, като отбеляза 15 точки. За Майк Д`Антъни и момчетата му това бе трета поредна победа.

Останалите резултати от нощта в НБА:

Вашингтон - Чикаго 101:95

Далас - Индиана 91:82

Юта - Атланта 100:105

Лос Анджелис Клипърс - Шарлът 98:94