Звездата на Лос Анжелис Лейкърс Коби Брайънт заяви пред каталунския вестник „Спорт”, че мисли да опита силите си във футбола, щом приключи с професионалния баскетбол. Брайънт е голям фен на европейския футбол, тъй като дълги години е живял в Италия, където баща му е бил треньор. Първоначално любимият му футболен клуб е бил Милан, но сега вече е Барселона.

Кореспондентите на вестник „Спорт” направиха специален подарък на баскетболиста, като му поднесоха фланелка на Барселона с неговия номер и име на гърба. „Страхотна е,” ентусиазирано заяви Коби. „Аз поддържам връзка с Шамънд Уилямс (играч на Памеса Валенсия), и той ми препоръча да отида на почивка в Барселона. Затова заведох жена си и децата си там това лято и много ни хареса.”

„Футболът много ми харесва и може би, когато приключа кариерата си в НБА, ще дойда на проби в Барса,” заяви сензационно Брайънт. „Щом Майкъл Джордан успя да превключи от баскетбола към бейзбол, защо и аз на не стана футболист?!” 

Брайънт призна, че с новия си съотборник в Лейкърс – испанеца Пау Гасол, често си говорят за футбол. „Този спорт наистина е вълнуващ и много харесвам големите отбори, като Барса. Всеки път ги гледам с удоволствие,” добави Коби.