Американските таблоиди не обсъждат предстоящия развод между баскетболиста на Лос Анжелис Лейкърс Коби Брайънт и съпругата му Ванеса.

Според близък на звездата от НБА, той е решил да сложи край на шестгодишния брак. „Те се опитваха да оправят нещата повече от година, но просто не се получи. Коби в момента се изнася от семейната къща и двамата са готови да сложат официално точка на съвместния си живот,” заяви източникът.

Според друг приближен до фамилия Брайънт, Коби и Ванеса искат да приключат с нещата без много шумотевица. „Те няма за какво да спорят. Тъй като няма предбрачен договор, Ванеса ще получи половината от всичко, което притежава семейството…Коби не е притеснен от този факт, тъй като в бъдеще ще спечели още много пари, които вече ще бъдат само негови.”

По време на професионалната си кариера в НБА, Брайънт е изкарал около 200 милиона долара. В следващите четири години Лейкърс ще му плаща по 88,6 милиона. Мегазвездата има и няколко рекламни договора, сред които с „Найк” за 18 милиона и други.

Ванеса пък ще задържи диамантения пръстен на стойност 4 милиона долара. Той й бе подарен през 2003 година от Коби, когато тя му прости изневяра, заради която Брайънт дори бе изправен пред съда по обвинение в изнасилване.

Ванеса и Коби се венчаха през 2001 година, когато тя все още не бе навършила 19 години. През 2005 двамата дори направиха повторна церемония, на която повториха обетите си.

Двойката има две дъщери – Наталия Диаманте, на 4 години, и Жана Мария-Оноре, на 1 година.