Звездата на ЛА Лейкърс Коби Брайънт призна пред света, че иска да бъде продаден, като написа на собствения си уебсайт: „Лейкърс и аз имаме различни виждания за бъдещето”.

Това изявление бе публикувано вчера на kb24.com и бе поредното от серията коментари от страна на Брайънт по въпроса дали иска да остане в Лос Анжелис.

„Когато обичаш нещо толкова много, колкото аз обичам Лейкърс, е трудно дори да си представиш да играеш другаде. Но ЕДИНСТВЕНОТО, което никога не бих могъл да пожертвам в баскетбола са ПОБЕДИТЕ,” пише една от най-големите баскетболни звезди на последното десетилетие. „Колкото повече мисля за бъдещето, толкова по-убеден съм, че Лейкърс и аз имаме различни виждания за бъдещето.”

28-годишният Брайънт, деветкратен участник в Мача на звездите, има още четири години от договора при „езерняците”, но може да го прекрати след 2008/09.

След елиминирането на Лейкърс още в първия кръг на плейофите, Брайънт за първи път нададе глас да бъде продаден. След разговор с треньора Фил Джексън, той каза, че е размислил, но впоследствие отново промени мнението си.

В уеб-страницата си, Брайънт обвинява собственика на Лейкърс Джери Бъс, че не му осигурява нужната подкрепа в лицето на нови попълнения.

Говорителят на Бъс, както и този на клуба, отказаха коментар на думите на Брайънт.