Въпреки 41 точки, които реализира Кобе Брайънт, Лос Анджелис Лейкърс претърпя поражение при гостуването си в Орландо със 103:106 и допусна 5-о поражение от началото на сезона. Джамийр Нелсън вкара 27 точки за тима от щата Флорида, а Рашард Люис добави 22.

Орландо постигна четвърта поредна победа и 6-а на собствен терен. "Надявам се, че сме зарадвали публиката, но мога и аз да им благодаря за подкрепата от името на отбора. Смятам, че показахме добра игра и вече обръщаме внимание и върху себе си, след като от началото на сезона медиите се концентрират само върху играта на Бостън и на Лейкърс, заяви след мача Джамийр Нелсън. Орландо е начело в Югоизточната дивизия с 21 победи и 6 поражения.

Малко преди края на срещата Брайънт, който регистрира най-доброто си постижение за сезона, пропусна стрелба от зоната за трите точки, а отборът му инкасира второ поредно поражение за първи път през тази година. Езерняците са на 1-о място в Тихоокеанската дивизия с 21 победа и 5 загуби. Кобе стартира с 25 точки в първата част, но само 4 в първата четвърт. Лейкърс поведе с 10 точки в средата на втората четвъртина, но домакините компенсираха с поредица от 10:2 в началото на второто полувреме.

Защитата на Меджик успя да неутрализира центъра на ЛА Лейкърс Андрю Бинъм в последната част и 45 секунди преди края на срещата те излязоха напред в резултата с 3 точки- 104:101. След това Брайънт намали пасива на тима си на 1 точка, но домакините спечелиха борбата и Дуайът Хауърд вкара два наказателни удара. 3.5 секунди преди сирената Брайънт получи топката от словенеца Саша Вуячич, но стрелбата му се оказа неуспешна.

Само един ден след като вкара скромните 6 точки, Джамал Кроуфорд наниза 50 за успеха на Голдън Стейт Уориърс със 110:103 над Шарлот като гост. Това беше и първа победа за воините от 5 мача насам, а Кроуфорд вкара 14 от 26 опита за стрелба от игра и 17 от 18 от наказателната линия. Победата е 8-а за Голдън Стейт, който е на дъното на Западната конференция заедно с другите слабаци Мемфис, Сакраменто, Минесота и Оклахома Сити. Лидерът при реализаторите в Лигата Дуейн Уейд регистрира лично постижение за сезона, след като вкара 43 точки за своя тим Маями при успеха със 106:103 над Ню Джърси като гост. За домакините новобранецът Бруук Лопес завърши с 22 точки, 13 борби и 5 блокади.

Маями е пред Ню Джърси в класирането в Източната конференция с две победи повече. Пета поредна домакинска победа постигна съставът на Финикс, който се наложи със 108:101 над Денвър. Канадецът Стив Неш вкара 16 точки в срещата, но половината от тях в последната четвърт на мача. Гостите пък падат за 8-и пореден път във Финикс, а днес бразилският им център Нене се отличи с 20 точки и 15 борби.

Милуоки се наложи със 119:85 над Лос Анджелис Клипърс, въпреки че на почивката авансът им беше цели 30 точки. За Милуоки това е 13-а победа в първенството, за която Ричард Джеферсън вкара 22 точки. Това е и най-резултатната победа за Бъкс от началото на сезона. Клипърс е в долната половина на класирането в Западната конференция с 8 победи и 19 загуби.