Отборът на Кливланд Кавалиърс, който заема четвърто място в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация, подсили състава си с гарда Карис ЛеВърт, съобщиха американските медии.
Освен ЛеВърт, Кливланд получава от сделката и избор във втория кръг на драфта през тази година, който е с правата на Маями Хийт.

В замяна Индиана ще получи от Кливланд Рики Рубио, избор в първия кръг на драфта тази година, както и два избора във втория кръг - този на Хюстън през тази година, както и този на Юта Джаз през 2027 година.
ЛеВърт е един от добрите реализатори в НБА, като има по 18,7 точки средно на мач. В петък той вкара 42 точки срещу Чикаго.

Тимът на Индиана Пейсърс навлиза в период на транзиция, като до затварянето на трансферния прозорец се очаква тимът да се раздели и с другите си две звезди - центровете Домантас Сабонис и Майлс Търнър. "Пешеходците" са 13-и на Изток с 19 победи и 36 загуби и практически нямат шанс за класиране за плейофите.

Голямата придобивка за Индиана от сделката е изборът в първия кръг на драфта. Гардът Рики Рубио е с изтичащ договор в края на сезона, а освен това наскоро скъса и кръстни връзки в коляното и със сигурност няма да играе за новия си отбор.

Малко след обявяването на сделката Кливланд и Индиана се срещнаха в мач от поредния кръг на програмата на НБА, който тимът на "кавалерите" спечели с 98:85. Карис ЛеВърт не игра в срещата.