Леброн Джеймс записа 21 точки и 13 асистенции при победата на Кливланд над Бостън Селтикс с 88:77 точки в мач номер 4 от полуфиналните плейофи в Източната конференция на НБА.

Резултатът в серията е равен - 2:2 победи. Играе се до четири успеха от седем мача. "Исках да бъда агресивен в този мач. Ние трябва да играем като отбор", каза след срещата Леброн Джеймс.

Кевин Гарнет бе най-резултатен за Селтик с 15 точки и 10 борби, но отбеляза само две през второто полувреме. Раджън Рей и Рей Алън добавиха също по 15 точки.

Загубата е пета поредна за Бостън като гост в плейофите. Срещата бе изключително равностойна и бе решена в последната част, която "кавалерите" спечелиха с 20:13.

"Те са един от отборите с най-добра защита в Лигата", каза Пол Пиърс от Бостън, който вкара 13 точки. В последните минути Кливладн направиха серия от 17:8 точки и решиха изхода на мача. Девет минути преди сирената домакините водеха само с 2 точки, но след това Даниел Гибсън записа 6 точки, а Леброн Джеймс - 5. Серията се премества в Бостън в сряда.