Кливланд Кавалиърс постигна лесна победа при гостуването си на Ню Йорк- 119:101, като водещият реализатор на отбора ЛеБрон Джеймс отново беше на висота, но и още 7 състезатели завършиха с двуцифрен личен актив.

Джеймс завърши срещата с 26 точки, въпреки че в четвъртата част на срещата седна на резервната скамейка. След този успех Кливланд продължава да бъде на второ място в цялата Източна конференция с 11 победи и 3 загуби, като пред тях единствено се нареждат шампионите от Бостън, които имат 13 победи и 2 загуби.

Центровете Тим Томас и Ал Харингтън направиха дебют за отбора на Никс, докато Кътино Моубли не успя да излезе на площадката, след като лекарите казаха, че резултатите от медицинските му тестове не са добри. Гостите от Кавалиърс имаха предимство през цялата среща и завършиха първата четвърт с 12 точки аванс- 34:22.

В края на полувремето те водеха вече с 31 точки- 68:37, а авансът им преди началото на четвъртата част беше 29 точки, когато Джеймс седна окончателно на резервната скамейка. Куентин Ричардсън вкара 22 точки и беше топреализатор за състава на Ню Йорк, Томас добави 16, а Ал Харингтън- 13. Въпреки треньорската смяна, новаците в Лигата от Оклахома Сити не могат да тръгнат нагоре и днес регистрираха ново поражение- този път с 98:99 от Финикс.

Поражението им е 12-о подред и общо 14 от началото на сезона. Мат Барнс от гостите вкара тройка 25.6 секунди преди края на редовното време и изведе напред Слънцата, докато тимът на Оклахома не успя в два опита след това.Това беше и първата среща на новия наставник Скот Бруукс, който наследи Пи Джей Карлесимо. Финикс игра без звездата си Шакил О'Нийл, а в негово отсъствие Амар Студамайър вкара 22 точки и беше най-резултатен за тима.

Капитанът на отбора Стив Неш пък заяви, че е доволен от победата, защото отборът показал добър синхрон и ритъм и без Шакил О'Нийл. Кевин Дюран вкара 29 точки за домакините. Дебютът на Ед Тапскот начело на отбора на Вашингтон беше успешен и неговите баскетболисти надвиха Голдън Стейт със 124:100.

Тапскот е временен треньор след отстраняването на Еди Джордан преди три дни, а досега е водил единствено отборчето на дъщеря си в девическата ученическа лига. Карън Бътлър вкара 35 точки за победителите, Андрей Бланч добави 25 и 12 рибаунда, а Антаун Джеймисън завърши с 25 точки и 11 борби. Кори Магет завърши със 17 точки за Голдън Стейт. Джейсън Тери отбеляза 29 точки и заедно с Джейсън Кид се превърна във важния елемент в играта на Далас, който измъкна успеха със 109:106 над Индиана.

Това е пета поредна победа за Маверикс, а германският център Дирк Новицки помогна с 24 точки и 12 борби. Тери и Кид обаче вкараха всичките 18 последни в мача точки за Далас, срещу само 8 за гостите, които влязоха във второто полувреме с 13 точки преднина.

Общо Кид завърши с 11 точки, но всичките в решителната четвърта част. За гостите от Индианаполис Дани Грейнджър отбеляза 22 точки, а Трой Мърфи с 21 и 14 борби.

Резултати:

Вашингтон- Голдън Стейт 124:100

Ню Йорк- Кливланд 101:119

Оклахома- Финикс 98:99

Далас- Индиана 109:106

Лос Анджерис Лейкърс- Ню Джърси 120:93