Леброн Джеймс отбеляза 27 точки при победата на Кливланд с 84:74 точки като гост на Атланта. С този успех кавалерите спечелиха полуфиналната плейофна серия с 4-0 победи и се класираха за финала на Източната конференция на НБА.

Това е осма поредна победа за Кливланд в плейофите. На финала техен съперник ще бъде победителят от другия полуфинал между Бостън и Орландо. В тази серия има равенство в момента от 2-2 победи.

Без значение кой ще бъде съперник на финала на Кливланд, това със сигурност ще бъде по-отпочиналия отбор.

Шест минути и половина преди финалната сирена кавалерите водеха само с четири точки - 66:62, но Джеймс вкара ценна тройка. Той добави още една 52 секунди преди края.

В Далас Дирк Новицки вкара 19 от своите 44 точки в последната четвърт и домакините спечелиха със 119:117 точки срещу Денвър. Въпреки загубата гостите водят в серията с 3:1 победи.

За Денвър Кармело Антъни записа рекорд в кариерата си от отбелязани 41 точки в плейофите, като вкара тройка 3.1 секунди преди края.

Джейсън Тери се разписа веднъж от наказателната линия 1.1 секунди преди сирената и нарочно пропусна втория. Кармело Антъни спечели борбата, но нямаше време да стреля.

Мач номер 5 е в Денвър в сряда. Срещата се игра пред 20 523 зрители, а по време на двубоя Денвър имаше преднина от 14 точки.