Клей Томпсън ще преподпише с Голдън Стейт Уориърс и няма планове да напуска отбора. Това обяви баща му Майкъл Томпсън, пред "Сан Франциско Хроникъл".

29-годишният Томпсън скъса кръстни връзки в лявото коляно при поражението на Голдън Стейт със 110:114 от Торонто в шестия мач от финалната серия в НБА, в който канадският тим спечели титлата.

Въпреки тежката травма, случила се в началото на последната четвърт, Томпсън завърши двубоя като най-резултатния играч с 30 точки. Според специалисти гардът ще се нуждае от около 10 месеца, за да се възстанови след контузията.

"Не знам как контузията на Клей ще промени плановете на тима, но няма съмнение, че той ще остане част от него и през следващия сезон", заяви Майкъл Томпсън.

От 1 юли Клей Томпсън става неограничен свободен агент и ще има възможност да подпише с всеки един друг отбор в НБА. Уориърс са изправени пред трудна ситуация, тъй като и друг водещ техен играч, който е свободен агент това лято - Кевин Дюрант, е с тежка травма и вероятно ще пропусне целия предстоящ сезон заради скъсан ахилес./БТА