Гардът на Голдън Стейт Уориърс Клей Томпсън, който се завърна в игра след 2,5-годишно отсъствие заради лечение на контузии, заяви, че никога няма да забрави тази нощ.

Петкратният участник в "Мача на звездите" започна като титуляр срещу Кливланд Кавалиърс и за 20 игрови минути се отчете със 17 точки, 3 борби, 1 асистенция и 1 чадар. Това бе първи мач за Томпсън от 941 дни, през които той се възстановяваше последователно от скъсани кръстни връзки в лявото коляно и скъсан ахилес на десния крак.

"Това бе много специален момент. Никога няма да забравя тази нощ. Няма да забравя посрещането, което ми организираха феновете на Уориърс", каза Томпсън на пресконференцията след двубоя, който Голдън Стейт спечели с 96:82.

"Господи, това беше забавно и си струваше всеки един ден, в който правех клекове с щангата или вървях на пътеката и всички тези кондиционни тренировки. Заслужаваше си всеки един момент. Не казва, че този ден е като спечелването на титлата, но е много близо до това. Благодарен съм, че отново мога да играя", заяви още Томпсън, който спечели три титли с Уориърс и игра в пет последователни финала в НБА.

Докато се възстановяваше от травмите си, отборът на Голдън Стейт се премести от другата страна на моста "Голдън Гейт" и напусна Оукланд, за да заиграе в Сан Франциско.

Въпреки че се оказа на ново място, Томпсън успя да вкара още при първата си стрелба към коша.

"Чудесно беше, че вкарах още при първия си опит. Ясно е, че победата бе най-важна в тази емоционална вечер. Не очаквах, че още в първия си мач ще успея да забия през човек, но това беше страхотно. Браво на мен", коментира още 198-сантиметровият гард.

"Феновете, които имаме, са най-добрите. Най-добрите в цялата лига. Овациите преди мача и когато вкарах първия си кошЕ никога няма да ги забравя. Феновете тук са всичко. През последните две години те бяха тези, които ме вдъхновяваха и за които мислех, докато тренирах. Щастлив съм да съм отново тук и да правя това, което обичам", обясни Томпсън.

С победата над Кливланд Голдън Стейт си върна първото място в Западната конференция с показатели от 30 победи и 9 загуби, колкото има и вторият Финикс Сънс.