Суперзвездата на американския баскетбол ЛеБрон Джеймс обяви, че няма да играе на предстоящото през септември световно първенство в Китай. 34-годишният Джеймс обаче не изключва възможността да се върне в представителния тим на САЩ за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

През това лято графикът на Краля ще бъде запълнен със снимките на филма "Космически забивки 2", в който той ще е главен герой. Иначе и в двата турнира отборът на американците ще бъде воден от старши треньора на Сан Антонио Спърс Грег Попович.

"Обичам всичко, свързано с Попович, но лятото ми е запълнено. За догодина е възможно да играя за САЩ, но много зависи от това как ще се чувствам", каза крилото на Лос Анджелис Лейкърс в последната си медийна изява този сезон.

"Езерняците" няма да играят в плейофите през този сезон и по тази причина от тима вече обявиха, че дават почивка на Джеймс и той повече няма да играе до края на сезона. ЛеБрон има да излекува малки болки в слабините, а в течение на сезона преодоля най-тежката травма в кариерата си, заради която не игра два месеца.