Кевин Гарнет и Пол Пиърс едновременно направиха поредна крачка към Залата на славата в Националната баскетболна асоциация (НБА). В сряда вечер звездното дуо на Бостън Селтикс успя да понаруши подредбата на 20-те най-добри реализатори в лигата за всички времена.

Снощи „келтите“ издухаха Торонто Раптърс със 112:88, а Гарнет се намести в топ 15 на класацията, докато Пиърс задмина Чарлс Баркли и зае 20-ата позиция.

Двамата завършиха мача съответно с 12 и 15 точки, като се заседяха предимно на пейката заради предрешения характер на мача. „Чест е да играя с Кевин, като че ли той задминава някого с всяка следваща вечер“, пошегува се Пиърс. „Това си беше нормален домакински мач – ставахме на крака и го аплодирахме. Това говори достатъчно за него дълголетие, здравата му работа и че е един от най-великите и продължава да го показва регулярно.“

„Пол и аз имаме история зад гърба си и беше редно да влезем в историята по този начин – заедно. Най-хубаво е да го направиш с приятел, не само със съотборник. С човек, който познава семейството ти, който те познава отзад напред, който знае как да те мотивира и подтикне. Това е специално преживяване“, каза от своя страна Гарнет.