Звездата на Оклахома Сити Кевин Дюрант написа поредна страница от историята на НБА снощи, в претъпканата зала „Форд Сентър”. Той стана най-младият баскетболист, печелил титлата Топреализатор, след като наниза 31 точки срещу Мемфис.

„Страхотно е да си част от историята,” заяви Дюрант в съблекалнята след мача. „Невероятно е да се прибера като топреализатор на Лигата на 21-годишна възраст. Още по-хубаво е обаче, че взехме 50 победи този сезон.”

Кевин завършва редовния сезон със средно 30.1 точки на мач, с което задмина ЛеБрон Джеймс. Супергероят на Кливлънд получи почивка в последните няколко срещи, и приключи средно с 29.7 точки.

„Обичам Кевин Дюрант,” възкликна треньорът на Оклахома Сити Скот Бруукс. „Обичам всичко в него, той е истинска класа. Има огромен респект към играта. Той се труди много здраво, винаги е първи на тренировка, и винаги си тръгва последен от залата, а сега всичко се връща. Той е едно специално момче.”

Досегашният рекорд за най-млад топреализатор се държеше от Макс Заслофски, който бе на 22 години, когато през далечната 1948 година бе номер 1 в НБА с екипа на Чикаго Стагс.

Дюрант е само на 21, а цели 47 пъти този сезон минаваше границата от 30 точки, постижение, което друг не успя да стори тази година. Благодарение на него, Оклахома Сити подобри повече от двойно представянето си – от 23 победи миналия сезон, през този взе цели 50!

Оклахома Сити открива плейофната си серия срещу настоящия шампион на НБА Лос Анжелис Лейкърс в неделя вечерта.