Баскетболистът на Голдън Стейт Уориърс Кевин Дюрант ще се завърне на паркета по-рано от очакваното. В края на февруари крилото получи контузия в лявото коляно, която по предварителните прогнози трябваше да го остави извън игра до края на месец април.

Репортерът на ESPN Марк Стайн първи съобщи, че възстановяването на Дюрант протича отлично и той ще може да се завърне за последните три срещи на своя тим от редовния сезон. Впоследствие новината бе потвърдена и от старши треньора на „воините” Стив Кър.

„Да се надяваме, че ще го видим в някои от последните мачове преди плейофите. Ще видим как се развиват нещата и какво е мнението на щаба ни. Определено нямам притеснения да го включа в игра, защото той е част от тима от доста време и още от самото начало се вписа много добре. Така че, когато е готов ще го пуснем на терена, но контролирайки минутите му на терена”, заяви Кър. Така Кевин Дюрант най-вероятно ще е на линия за съботния двубой с Ню Орлиънс Пеликанс, след който следват и срещите с Юта Джаз и Лос Анджелис Лейкърс. /БГНЕС