Голямата звезда на Оклахома Сити Тъндър Кевин Дюрант може да направи шокиращ трансфер след година и няколко месеца. През лятото на 2016 г. топреализаторът на "Гръмотевиците" може да подпише с Вашингтон Уизърдс, пишат медии от столицата на САЩ. 

След 15 месеца Дюрант става свободен агент, а засега разбирателство с Оклахома за преподписване няма. В същото време, всеки отбор в НБА би искал да се подсили с такава машина за точки като него, но "Вълшебниците" имат два огромни плюса. 

Първо, самият баскетболист е роден в столицата на САЩ и неведнъж е обявявал, че един ден ще играе там. Но една друга сделка може, нямаща нищо общо с баскетбола, може да повлияе на решението на Дюрант. 

Според изданието Buletsforever.com, което следи отблизо случващото се в баскетболния тим от столицата, трансферът на състезателя по американски футбол Терънс Найтън във Вашингтон Редскинс може да е от огромно значение за сделка. 

Двамата с Дюрант са приятели още от детските си години и са изключително близки. Според информацията, от Уизърдс вече са започнали да обработват Найтън да навие баскетболиста да се върне в родния си град. Дали обаче това ще се случи, ще разберем едва след повече от година.