Баскетболната суперзвезда Коби Брайънт и неговият Лос Анжелис Лейкърс по програма трябва да играят в зала „Пепси Сентър” в Денвър следващия понеделник срещу тима на домакините. Проблемът обаче е, че Джон Сина и още куп кечисти също очакват да излязат на терена по това време – освен това, те първи са заявили желанието си да използват съоръжението.

Световната кеч асоциация (WWE) обяви, че е резервирала залата за шоуто Monday Night Raw, същата вечер, в която Денвър Нъгетс приема Лос Анжелис Лейкърс в четвърти мач от финалите на Западната конференция.

Президентът на WWE Винс МакМахън заяви, че според него не става въпрос за „зла умисъл, просто недоглеждане” от страна на „Кронки Спортс”, собственик на отбора и залата. МакМахън обаче не иска на неговата организация да бъде пренебрегната с лека ръка, и вече стяга екипите за път към Денвър. „Ще бъдем там,” каза той.

Говорителят на WWE Роберт Цимерман коментира, че още миналата година залата е резервирана за тази дата, и са продадени над 10000 билета. Талоните са с цени между 20 и 70 долара и се очаква да се продадат до последния.

МакМахън обвини Кронки, че не е вярвал, че баскетболният отбор е достатъчно добър, за да стигне толкова далеч в плейофите. „Феновете в Денвър имаха много повече вяра в Нъгетс, отколкото собственика,” каза кеч босът. Наистина, по традиция, Денвър приключва по-рано плейофите, но този път стигна до финал в конференцията.

По принцип на този етап НБА определя датите и часовете на плейофите, но сега ще остави баскетболния тим и WWE да се разберат помежду си.

Вицепрезидентът на НБА Майк Бас бе категоричен, че трябва да се стигне до компромис, тъй като датата на баскетболния мач няма как да бъде променена.

Конфликтът се появи едва в неделя, когато Лос Анжелис Лейкърс победи Хюстън в полуфинала на конференцията. Ако Хюстън се бе класирал, то Денвър щеше да има домакинско предимство и на 25 май щеше да е гост.

На официалния сайт на „Пепси сентър” е обявено, че има шоу на WWE от 18:30 местно време, а баскетболната среща е насрочена за 19:00.