Кармемо Антъни реши да продължи кариерата си в Националната  баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) с екипа на отбора на Ню Йорк Никс. Той подписа нов петгодишен договор с тима. 30-годишният Антъни остана без договор на 1 юли, но приоритет  за него бяха преговорите с настоящия му отбор.  

Според различни информации, той е отказал на Чикаго, Лос  Анджелис Лейкърс, Далас и Хюстън, за да приеме оферта на  стойност 129 милиона долара от страна на Никс. "След три месеца на въпроси около бъдещето на Кармело Антъни той се завръща в Ню Йорк Никс", коментира президентът на клуба  Фил Джаксън. "Аз нося Ню Йорк Никс в сърцето си.

Очаквам с нетърпение да  продължи кариерата си за отбора и да работя с Фил Джаксън,  шампион, който гради шампионски отбори. "Медисън Скуеър Гардън"  е Меката на баскетбола и аз съм заобиколен от най-великите  фенове в света", заяви Антъни. 30-годишният баскетболист има средни показатели от 26.5  точки, 7.1 борби и 3.1 асистенции в 226 мача за Никс от февруари 2011-а година насам. /БТА