Звездата на Индиана Пейсърс Дани Грейнджър бе обявен за Най-прогресиращ играч на сезона в Националната баскетболна асоциация. 26-годишният южняк се бе подготвил със специална история за това как е получил приза си – на гондола из каналите на Венеция, порейки вълничките с ръка, и с вятър, веещ косите му… Всъщност обаче, той наистина научи новината по време на ваканцията си в Италия, но в малко по-реална обстановка – в хотелската си стая.

„Наистина бе изненада за мен,” сподели Грейнджър на пресконференция впоследствие. „Не бях мислил за това от известно време. Бях на почивка, наслаждавах се на Италия, и ето че изведнъж печеля награда.”

Дани Грейнджър с 364 точки изпревари в класацията гарда на Ню Джърси Давин Харис, който получи 339, а трети далеч зад първите двама остана Кевин Дюрант с 83 точки.

Хората в действителност може би щяха да повярват на историята на Грейнджър, предвид как се разви кариерата му през последните осем месеца – почти като приказка.

Той записваше средно по 25.8 точки на мач, дебютира в Мача на звездите и има покана да се подготвя с националния отбор през юли. И всичко това, след като подписа петгодишен договор за 65 милиона долара…истинска приказка.