Отборът на Юта победи Голдън Стейт със 103:94 и се изкачи на върха на Северозападната дивизия на Националната баскетболна асоциация един мач преди края на редовния сезон. Мехмет Окур реализира 23 точки, а Пол Мислап взе рекордните в кариерата си 24 борби.

Лошата новина за гостите беше свързана с травмата на водещия реализатор на тима Карлос Буузър. Той напусна след края на първата четвърт с 5 точки и 4 борби със съмнения за спукано ребро.

Лидерът на Запад Лос Анджелис Лейкърс завърши редовния сезон като домакин с победа над Сакраменто със 106:100.

Без звездата си Коби Брайънт, който получи почивка, най-полезен за шампионите беше Пау Гасол с 28 точки и 8 борби. Шанън Браун добави 24 точки за успеха.

Сакраменто, предпоследен на Запад, завърши кампанията си с 10 загуби в последните си 11 мача.

Финикс разби гостуващия Денвър със 123:101 и се изкачи на четвърто място в Западната конференция. Амар Студамайер наниза 28 точки, а Стийв Неш прибави 18 точки и 10 асистенции за победителите.

Кармело Антъни беше най-добър с Денвър с 29 точки.

Чикаго направи важна крачка към плейофите след победа над гостуващия Бостън със 101:93. Дерик Роуз реализира рекордните в кариерата си 39 точки, а Кърк Хинрич добави 30 за домакините, които записаха седми успех в последните си десет мача.

Чикаго все още държи осмото място на Изток с победа повече от Торонто, но се нуждае от успех в последния си мач от кампанията в Шарлът, за да си гарантира участие в плейофите.