Отборът на Юта Джаз победи тима на Далас Маверикс със 116:110 в най-интересният двубой в Западната конференция на НБА.

Джазмените решиха изхода на двубоя в последната четвърта част, когато направиха серия от 16:0 точки. Така Юта записа 16-та поредна домакинска победа и продължава да е отборът с най-добър баланс в своята зала през сезона - 26 победи и само три загуби. Дерън Уилямс се отличи със 17 точки и 20 асистенции, а иначе най-резултатен за домакините бе Карлос Бузър с 28 точки. Мехмед Окур пък завърши с 20 точки и 12 борби.

Джош Хауърд наниза 25 точки за Маверикс, а германската звезда на тима Дирк Новицки този път се задоволи само с 23 точки.

Крис Пол бе в основата на успеха на Ню Орлиънс Хорнетс над Ню Йорк Никс със 100:88 като гост. Пол наниза 27 точки, а Тайсън Чандлър добави 15 точки и 18 борби. Джамал Крофорд вкара 20 точки за Никс, който продължава да се представя неубедително, регистрирайки седмата си поредна загуба.

Филаделфия пък разгроми Лос Анджелис Клипърс със 106:80 като гост и се затвърди на осмото място в Източната конференция с две победи повече от Ню Джърси Нетс. Андре Игуодала вкара 18 точки за Севънтисиксърс, който се стреми да се класира за плейофите за първи път от 2005 година насам. Новобранецът Ал Торнтън реализира 20 точки за Клипърс, който след шестото поредно поражение продължава да е твърдо на дъното в Тихоокеанската дивизия.