С кош на Дерън Уилямс секунда преди края отборът на Юта Джаз се наложи над тима на Лос Анджелис Лейкърс с 88:86 точки в третия мач от първия кръг на плейофите в НБА.

Така джазмените намалиха аванса на езерняците на 2:1 победи. Тежкият център Карлос Бузър бе с най-голям принос за успеха на домакините, завършвайки с 23 точки и 22 борби. За гостите на висота бяха само Ламар Одом с 21 точки и Пау Гасол с 20 точки.

Звездата Коби Брайънт имаше ужасен процент на стрелба - едва 5 коша от 24 изстрела. Той можеше да реши изхода на двубоя в полза на Ел Ей, но стрелбата му от тройката със сирената само облиза ринга и не пожела да влезе вътре. Далас Маверикс нанесе тежко поражение на Сан Антонио Спърс - 88:67 точки, и поведе с 2:1 победи в серията.

Домакините пречупиха своя съперник със здрава защита. Вкараните едва 67 точки са рекорд по ниска резултатност за шпорите в плейофите. Дирк Новицки отново бе лидерът в редиците на Далас, чиято преднина на моменти достигна 30 точки, завършвайки с 20 точки и 7 борби.

Тони Паркър бе най-резултатния за Сан Антонио с едва 12 точки, а в предишната среща наниза 38. С невероятна игра на Пол Пиърс и Ражон Рондо шампионът Бостън срази Чикаго със 107:86 точки като гост и поведе с 2:1 победи в серията. Пиърс реализира 24 точки, а Рондо добави 20 точки плюс 11 борби и 6 асистенции.