Новобранецът в НБА Данило Галинари напусна своя американски отбор Ню Йорк Никс, и се прибра в родната Италия. На Апенините националът на Скуадра Адзура ще премине обстойни медицински прегледи при видни специалисти. След това ще се вземе и трудното решение дали се налага оперативна намеса, за да се премахнат болките в гърба, които изпитва младокът.

Още миналото лято, по време на европейските квалификации, в които Италия срещна България, Галинари отпадна от състава заради тази травма. Той не успя да помогне на своя тим и „адзурите” не успяха да се класират директно за финалите в Полша, за разлика от България и Сърбия.

Снощи Данило Галинари посети четвърти хирург в Ню Йорк, след което клубът му позволи да се прибере в Италия, за да види какво ще кажат специалистите там. Никс очакват своя баскетболист обратно следващия понеделник.

В случай, че се наложи хирургическа интервенция, възстановяването на Галинари може да отнеме месеци. В по-добрата ситуация, той ще е готов навреме за допълнителните евроквалификации през август. Италия е в група с Франция и Финландия.