Кошът на Глен Дейвис в последната секунда на двубоя между Бостън и Орландо в неделя явно ще получи много повече отзвук от очакваното. Феноменалният изстрел на „Голямото бебе” донесе победата на Селтикс, но сега на младия играч ще му се наложи да се извинява. Причината – в радостта си от попадението, Дейвис се затича към съотборниците си и неволно удари дете, седящо на първия ред.

Бащата на момчето, Ърнест Повети, притежател на сезонен билет за VIP зоната край терена, се оплака пред вестник Orlando Sentinel, че синът му е понесъл удар от баскетболиста на Бостън. Предвид силните емоции, и физическата мощ на Глен Дейвис, коментаторите отбелязват, че момчето се е разминало с малко все пак.

Повети нарече играча на шампионите „бясно животно без мисъл за сигурността на феновете”, и поиска официално извинение от „Голямото бебе”. Повети е изпратил и писмо по електронната поща до НБА със своето искане.

Въпреки изказванията на бащата, действията на добродушния Глен надали могат да се нарекат злонамерени, тъй като бе явно, че той бе движен от емоциите си след победния кош за своя Бостън. VIP феновете, които на практика седят на сантиметри от страничните линии, често получават по някои друг неприятен неволен удар, когато баскетболистите напускат очертанията на терена в борба за някоя топка.