Отборът на Индиана постигна много ценна победа над Вашингтон с 99:95 след две продължения и се доближи максимално до участие в плейофите. С победата възпитаниците на Сам Вогел вече и теоретично не могат да бъдат застигнати от Маями, като по този начин финалистът в Лигата в последните 4 сезона ще пропусне плейофите за едва втори път в последните 12 години. С основна заслуга за победата на Индиана бяха гардовете Си Джей Майлс и Джордж Хил, които вкараха съответно 25 и 24 точки. 

С 15 приключи Дейвид Уест, а решителна за победата се оказа серия от 7:2 в началото на втория допълнителен период, която се оказа невъзможна за преодоляване от гостите. За да се класират за плейофите, баскетболистите на Индиана трябва да победят тази нощ тима на Мемфис като гост или да разчитат Бруклин да загуби у дома от Орландо. Поражението за Вашингтон пък не бе фатално, тъй като тимът отдавна си осигури участие в плейофите и почти сигурно ще срещне Торонто в първия кръг на елиминациите. Срещу Индиана най-резултатни за столичани бяха Брадли Бийл и полякът Марчин Гортат, които вкараха по 19 точки.

В друг мач от снощи Бостън си осигури седмото място в Източната конференция. Това се случи след драматична победа с 95:93 като домакин над Торонто, а решителния кош отбеляза Джей Краудър 0,8 секунди преди последната сирена. Най-резултатни за Бостън бяха Евън Търнър и Ейвъри Брадли, които вкараха по 14 точки. За гостите от Торонто пък Лу Уилямс и Кайл Лаури реализираха по 16 точки. И двата отбора ще играят в плейофите, които започват в събота. Съперникът на Бостън е Кливланд, докато Торонто ще трябва да изчака и последния ден от редовния сезон, за да разбере със сигурност срещу кого ще се изправи. 

В последен мач и за двата тима от редовния сезон, тимът на Лос Анджелис Клипърс спечели със 112:101 като гост над Финикс. По този начин "ножиците" си гарантираха поне третото място в Западната конференция. За да завършат на втора позиция те се нуждаят и Сан Антонио, и Хюстън да загубят в последните си мачове. За успеха във Финикс най-полезни бяха Крис Пол и Блейк Грифин. Пол вкара рекордните в кариерата си 6 тройки и приключи с 22 точки, докато Грифин добави 20 точки. За "слънцата", които пропускат плейофите за пети пореден сезон, най-резултатни бяха Арчи Гудуин и Пи Джей Тъкър, които вкараха 18 и 17 точки респективно./БТА