Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) разследва звездата на Мемфис Гризлис Джа Морант заради видео, в което се вижда как показва пистолет в нощен клуб, публикувано на профила му в социалната мрежа Инстаграм.

„Наясно сме с публикацията в социалните мрежи, свързана с Джа Моран и разследваме ситуацията“, обяви говорителят на НБА Майк Бас, цитиран от агенция „Ройтерс“.

23-годишният Морант вече привлече медийното внимание и заради информация на вестник Washington Post, свързваща го с бой срещу 17-годишен и вероятни заплахи срещу охранител в търговски център. 17-годишният твърди, че е бил ударен поне 12 пъти от Морант по време на мач в къщата на баскетболиста на 26 юли. Боят започнал след размяна на реплики между двамата, а след това Джа Морант ударил младежа с топката в лицето, което според него първоначално било неволно. По-късно Морант бил видян да държи ръката си върху на пистолет на кръста му.

При втория инцидент охранител в търговски център твърди, че е бил блъснат в главата от членове на антуража на баскетболиста на паркинг след като ги е помолил да си тръгнат. Според информацията, преди това майката на Морант е влязла в разправия със служител на мола.

Джа Морант коментира пред ESPN, че съжалява за случилото се по повод последното видео, в което държи пистолет, и се извинява на семейството и съотборниците си. Баскетболистът вероятно ще пропусне поне два мача на Мемфис.

Автор: Кремена Младенова/БТА