Хюстън Рокетс привлече в състава си крилото Кевин Портър-младши от тима на Кливланд Кавалиърс. В замяна "кавалерите" ще получат тежко защитен избор във втория кръг на драфта в НБА.

192-сантиметровият Портър, който бе избран под номер 30 в драфта през 2019 година, все още не е играл през този сезон, тъй като има лични проблеми. През миналата кампания, която бе първа за него в НБА, той записа по 10 точки, 3,2 борби и 2,2 асистенции средно на мач.

В Кливланд решиха, че ще се разделят с 20-годишния Портър-младши през миналата седмица, когато играчът влезе в конфликт с треньорския щаб, тъй като като шкафчето му в съблекалнята е било изпразнено, за да бъде дадено на новото попълнение Ториън Принс.

През ноември младият баскетболист преобърна автомобила си "Мерцедес SUV" при пътен инцидент, след като се оказа, че малко по-рано същата вечер е употребил алкохол, а в колата му бе намерен зареден пистолет и малко количество марихуана.

През октомври Портър предизвика притеснението на ръководството и съотборниците си в Кливланд, след като публикува изцяло черно изображение в профила си в Инстаграм с текст "Някога искал ли си да видиш края на пътя си?". Малко след това в Тиутър баскетболистът написа, че вече е добре и ситуацията за него няма как да стане по-лоша, тъй като вече е минал през най-лошото.