Отборът на Хюстън победи Маями със 108:91, като по този начин записа пети успех от пет мача от началото на сезона в НБА.

Загубата пък бе първа за домакините, след като те взеха предишните си три срещи.

Звездите на гостите Джеймс Хардън и Дуайт Хауърд направиха много силен мач. Хардън остана на една борба от трипъл-дабъл с 25 точки, 10 асистенции и 9 овладяни топки, докато Хауърд вкара 26 точки и взе 10 борби. 

Съотборникът им Тревър Ариза добави 19 точки, а Хюстън направи серия от 13:0 в последната четвърт, за да спечелят мача с комфортната разлика от 17 точки.

За Маями Крис Бош и Дуейн Уейд вкараха общо 40 точки, но цели четирима от използваните 11 състезатели от треньора Ерик Сполстра не намериха пътя към коша на противника.

С победата Хюстън остава начело на Запад, като заедно с Голдън Стейт и Мемфис са единствените отбори в цялата лига, които все още нямат загуба. 

Въпреки поражението, Маями запазва първата си позиция на Изток с актив 3-1, какъвто имат още Торонто, Чикаго и Вашингтон.

В една от най-очакваните срещи от програмата звездната селекция на Кливлънд отстъпи при визитата на Портлънд с 82:101. 

Гостите започнаха много силно мача и спечелиха първата четвърт с резултат 34:31, но в останалите три периода вкараха съответно 16, 19 и 13 точки. 

Домакините се възползваха от проблемите на съперника си в атака и в крайна сметка спечелиха с лекота. Най-добър за Портлънд беше Деймиън Лилард с 27 точки. Уесли Матюс добави 21, а Робин Лопес реализира 19. 

За Кавалиърс лидерът на тима ЛеБрон Джеймс направи много слаб мач и остана с едва 11 точки. Другата звезда Кайри Ървинг също имаш тежка вечер и приключи с повече от скромните 2 точки.  

От голямата тройка в състава на гостите единствено Кевин Лав бе на ниво с 22 точки и 10 борби.

В Лос Анджелис местният Лейкърс допусна пета поредна загуба, този път със 106:112 от Финикс. По този начин "езерняците"  започват с пет поражения в първите си пет мача за пръв път от сезон 1957/58, когато отборът все още не се бе преместил в Града на ангелите, а беше в Минеаполис.

Двубоят бе много по-равностоен от сблъсъка между същите тимове от преди 5 дни, когато Финикс спечели в собствената си зала с 20 точки разлика. Все пак гостите успяха да използват по-сериозната дължина в състава и стигнаха до победата. Джералд Грийн вкара 26 точки за победителите, а Маркийф Морис и Айзия Томас добавиха съответно 23 и 22. 

Нападението на Лейкърс по традиция беше концентрирано в ръцете на суперзвездата Коби Брайънт, който вкара забележителните 39 точки, но процентът стрелба на четвъртия най-добър реализатор в историята на НБА бе много нисък - само 14 успешни от 37 изстрела.

В Торонто проблемите на Оклахома Сити продължиха. След като тимът остана поне за месец без двамата си най-добри играчи Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук заради контузии, към лазарета се присъедини и Пери Джоунс. Шампионите в Западната конференция за 2012 година имаха само 8 здрави играчи за визитата на канадския си съперник, но завършиха мача с шестима баскетболисти след травмата на Джоунс и изгонването от игра на Себастиан Телфеър. Липсата на ключови играчи даде резултат и Оклахома отстъпи с 
88:100. 

За лидера в Атлантическата дивизия Торонто петима играчи вкараха над 10 точки, а с най-много, 16, бе ДеМар Дероузън. За гостите Серж Ибака вкара 25, но и това не помогна тимът му да избегне четвъртото поражение в първите си 5 мача за сезона.

Резултатите от нощните срещи от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА):
Индиана - Милуоки - 81:87
Маями - Хюстън - 91:108
Ню Йорк - Вашингтон - 83:98
Торонто - Оклахома Сити - 100:88
Чикаго - Орландо - 98:90
Ню Орлиънс - Шарлът - 100:91
Портлънд - Кливлънд - 101:82
ЛА Лейкърс - Финикс - 106:112

лидери в дивизиите:
Източна конференция: 
Атлантическа: Торонто - 3 победи/1 загуба
Централна: Чикаго - 3/1 
Югоизточна: Маями - 3/1 

Западна конференция:
Северозападна: Портланд - 2/2
Тихоокеанска: Голдън Стейт - 3/0 
Югозападна: Мемфис - 4/0/БТА