Отборът от НБА Хюстън Рокетс откри паметник на легендарния център Хаким Олайджуон. Точно пред зала „Toyota Center”, където „ракетите” играят домакинските си срещи бе издигнат голям монумент, на който е изобразена баскетболна топка и потника на Олайджуон с номер 34. Само потникът е около три метра и половина на височина.

Тържествената церемония по откриването на паметника се състоя преди снощния мач с Финикс Сънс. „Много съм благодарен за оказаната ми чест,” заяви нигериецът, който по-рано през седмицата получи място и в Залата на славата на НБА.

Олайджуон завърши кариерата си през 2002 година, като все още държи рекорда за най-много чадъри – 3830. Той е 12-кратен участник в Мача на звездите, а веднъж е ставал Най-полезен играч в лигата – през 1994 година. Хаким бе част от славния отбор на Хюстън от средата на 90-те години, като два пъти стана шампион на НБА – през 1994 и 1995 година.

Той игра за Хюстън от 1984 до 2001 година, а последния си сезон в лигата изкара в тима на Торонто Раптърс. 45-годишният ветеран е известен с прякора си Хаким Мечтата (Hakeem The Dream).