Легендарният мениджър и президент на Сан Антонио Спърс от Националната баскетболна асоциация и старши треньор на националния отбор на САЩ Грег Попович се срещна със спортния общественик Кирил Евтимов в Лас Вегас. 

Националният отбор на САЩ в момента е на лагер в града на хазарта, където се подготвя за предстоящата Олимпиада в Токио. 

Грег Попович, който е със сърбо-хърватски корени е един от най-успешните треньори в НБА за всички времена. Той е пет пъти шампион с тима на Спърс, като държи рекорда за най-много победи в лигата.

"Никога не съм идвал в България, последно бях в Белград преди две години, когато се видях с моите приятели Владе Дивац и Педжа Стоякович. Обичам да ходя в Сърбия, когато времето ми позволява. Сещам се, че имаше много висок български баскетболист през 80-те в НБА, но не му помня името", споделя пред Евтимов "Попа" визирайки единствения ни представител в лигата на извънземните Георги Глушков.

Кирил Евтимов подари на именития мениджър бутилка българско вино "Бургозоне" и екип на футболният клуб Локомотив София, които искрено са зарадвали 72-годишния специалист. 

Бургазлията се видя и с други две колосални легенди на НБА Стив Кър и Грант Хил, които са в щаба на Грег Попович за Олимпиадата.