Лос Анжелис ще бъде домакин на Мача на звездите в НБА през 2011 година, съобщи комисионерът на Лигата Дейвид Стърн. Арена на събитието ще бъде „Стейпълс Сентър”, като тази зала приема за втори път шоу мача, докато градът е негов домакин за пети път. В Калифорния ще се изиграе юбилейният 60-ти Мач на звездите, на 20 февруари, неделя.

„Модерните съоръжения, въодушевените фенове, и първокласните услуги и възможности за развлечение правят Лос Анжелис идеален домакин за Звездния уикенд,” коментира Стърн. „Благодарим на града и на „Стейпълс сентър”, че ни приемат отново”.

През 2011 година се очаква аудиторията на Мача на звездите да обхване над 200 страни по цял свят, и ще се коментира на над 40 езика.

За последно „Стейпълс сентър” бе домакин на събитието през 2004 година, когато тогавашният играч на местния ЛА Лейкърс Шакил О`Нийл и настоящата звезда на тима Коби Брайънт вкараха общо 44 точки за победата на Запада със 136:132. О`Нийл бе избран и за Най-полезен играч на мача.

Лос Анжелис е приемал срещата още пред 1963, 1872 и 1983 година. Първият Мач на звездите се е играл в Los Angeles Memorial Sports Arena, докато тези през 1972 и 1983 – във „Форум”.

„Стейпълс сентър” е популярна и с това, че винаги на първите й редове е претъпкано със звезди от шоубизнеса. Притежател на абонаментна карта за мачовете на Лейкърс е легендата на киното Джак Никълсън, а всеки двубой на „езерняците” задължително се наблюдава от още куп други певци, актриси и други спортисти.

В момента в Лос Анжелис се играе финалната серия на Националната баскетболна лига, където Лейкърс се бори с Орландо за шампионските пръстени.