Словенският гард Горан Драгич е заявил на ръководството на Финикс, че няма намерение да преподписва договора си и желае да премине в друг клуб.

Контрактът на 28-годишния баскетболист с тима от щата Аризона изтича през лятото и ако той не бъде пратен в друг отбор до четвъртък, когато е последният възможен ден за трансфери в Националната баскетболна асоциация, то Финикс ще го изгуби през лятото със свободен трансфер.

Според близки до ситуацията, словенецът желае да бъде пратен или в Лос Анджелис Лейкърс, или в Ню Йорк, или в Маями. Хюстън, който беше сочен за фаворит да вземе Драгич, не е сред отборите, в които гардът иска да продължи кариерата си.

Голямото желание на словенеца е да заиграе в тим, в който ще бъде основен плеймейкър и ще има пълна свобода с топката. След пристигането в Аризона на Айзия Томас през лятото на миналата година игровото време на Драгич падна с по две минути средно на мач.

Ако все пак ръководството на Финикс реши да задържи словенеца до края на сезона, то се очаква през лятото той да подпише 4-годишен договор на стойност около 80 милиона долара с Лейкърс или с Ню Йорк./БТА