Бостън победи Орландо с 95:94 като гост и така се реваншира за домакинското поражение от старта на полуфиналната серия в Източната конференция. Сега двата състава имат по два успеха и две поражения, преди решителните последни срещи. Следващият мач е в Бостън, в четвъртък сутринта, шестият отново се завръща в Орландо, а евентуален седми двубой ще се играе отново в залата на шампионите от Селтикс.

Атрактивен край на един не особено атрактивен мач донесе победата за Бостън. „Голямото бебе” Глен Дейвис реализира феноменален кош със сирената, с изстрел, който изобщо не трябваше да отправя точно той, от позиция, на която чудно как се бе озовал. Дейвис, който продължава да изумява от време на време, ту с нескопосани изяви, ту с невероятни попадения, играе на мястото на контузената суперзвезда на тима Кевин Гарнет.

След като отбеляза победния кош, с който смълча „Амуей Арина” във Флорида, Дейвис се затича към центъра на терена, където попадна в емоционалните прегръдки на съотборниците си. Наставникът на Селтикс Док Ривърс призна, че дори не е видял този момент, тъй като самият той е бил невероятно екзалтиран.

А само 11.3 секунди преди финала, Рашард Люис бе извел Орландо напред в резултата с два наказателни удара. Именно Люис обаче не успя да блокира Дейвис за последния шут в срещата, загубена от домакините.

Глен Дейвис завърши с 21 точки, като повече от него реализира само Пол Пиърс. Ражон Рондо също вкара 21 точки, но добави и 14 борби. Неприятности за Док Ривърс донесе само отново обадилата се травма в рамото на Кендрик Пъркинс, един от много важните му състезатели в тези плейофи.

Звездата на Орландо Дуайт „Супермен” Хауърд завърши с 23 точки и 17 борби, а Люис отбеляза 22 точки, но баскетболистите на Меджик на моменти имаха доста трудности срещу защитата на Бостън, макар и тя да не е в най-доброто си състояние. Наставникът Стан Ван Гънди пое цялата вина за поражението, като обясни, че той е наредил такава схема, позволила Дейвис да остане сам.

Двубоят започна с минута мълчание в полза на починалия в събота легендарен треньор Чък Дейли. Той завърши кариерата си именно в Орландо преди десет години.

На трибуните в залата бе забелязан баскетболистът на Ню Джърси Нетс Винс Картър, който бе в компанията на своята майка. Картър има къща близо до Орландо, където прекарва почивката си след края на сезона.

Баскетболистите на домакините пък бяха записали специални послания за своите майки, по случай Деня на майката, който бе снощи в САЩ, като тези видео съобщения вървяха в почти всяка пауза на срещата.