Голямата уста на Кевин Гарнет и агресивното му поведение са на път да го извадят от втория мач от плейофната серия с Маями. Ветеранът е усъвършенствал всички начини да влияе на съперниците си, извън самата игра, той крещи, псува, бие се по гърдите и т.н. Това обаче може да се окаже фатално за участието му в предстоящия двубой №2.

Гарнет си позволи в пореден яростен пристъп да забие лакът в челюстта на Куентин Ричардсън, и затова е много вероятно да отсъства в един от важните мачове на своя тим.

Инцидентът се случи 40 секунди преди края на Мач №1, спечелен от Бостън с 85:76. Пол Пиърс контузи рамото си и падна пред пейката на Маями, след което Гарнет и Ричардсън си размениха по някоя злобна реплика, а Глен Дейвис също бе замесен в ситуацията. След като Гарнет удари Ричардсън, той получи и второ техническо нарушение, автоматично изгонило го от срещата. Първото му техническо пък бе за подигравки срещу съперников играч.

„Каквото си надробиш, това ще сърбаш,” философски отбеляза Гарнет. „Това е. Ако видя мой съотборник на земята, искам да се уверя, че е добре. Правя каквото е необходимо.”

Куентин Ричардсън пък нарече Гарнет „актриса”, и обяви, че очаква наказание. По неговите думи, само заради предишни спречквания между него и Пиърс, Гарнет е решил, че може отново да има подобно нещо, и затова е предприел действия. „Гарнет е актриса, и Пол също,” коментира Ричардсън. „Аз просто исках да взема топката. Само това се опитвах на направя. Казах на нашия треньор да не се притеснява, че Пол е добре, и просто се прави, лежи, все едно контузията е много тежка, но след това ще се изправи и като по чудо няма нищо да му има. И той точно това стори.”

„Видях Кю да стои над него и да му говори глупости,” каза Гарнет от своя страна. „Поисках да се мръдне. И преди да се усетя, всичко започна. Знаех, че двамата и преди са се карали. Единственото, което се опитах да направя, е да накарам Ричардсън да уважава контузения играч. Това е. Смятам, че неговите действия бяха неуважителни.”