Ръководството на Голдън Стейт Уориърс планира да използва 50 процента от капацитета на зала "Чейс Сентър" през предстоящия сезон в Националната баскетболна асоциация, съобщи журналистката Рамона Шелбърн.

Клубът е готов да похарчи 30 милиона долара, за да тества за коронавирус всеки фен, работник в залата и член на отбора преди всеки домакински мач през предстоящия сезон.

Мултифункционалната зала "Чейс Сентър" бе открита през септември 2019 година, а нейният капацитет е малко на 18 000 души. За построяването и бяха нужни 500 милиона долара. Решението на "войните" ще позволи на баскетболистите да се радват на подкрепа от около 9 хиляди души при всеки домакински мач.

Не всички отбори в НБА обаче са готови да приемат фенове в залите си на този етап. Шампионите от Лос Анджелис Лейкърс например обявиха, че на този етап ще играят пред празни трибуни през сезон 2020/21.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.