Звездата на Лос Анжелис Лейкърс Пау Гасол може и да е контузен, но намира с какво да си уплътнява добре времето. Испанският център, който пропуска първите две седмици от сезона в НБА, участва в най-новия епизод на криминалния сериал „От местопрестъплението: Маями”, излъчван и в България.

В серията, която ще излезе на 16 ноември, Гасол играе Виктор Емпаран – богат шеф на компания за видео игри. Феновете на шампиона със сигурност ще се радват да видят своя любимец на малкия екран, но вероятно ще се разочароват от неговата смърт по време на епизода. Все пак дамската част от тях ще има възможност да изплакне очи – Гасол е положен гол, макар и мъртъв, на масата за аутопсии. „Слава Богу, такива неща се случват само в Холивуд,” коментира с усмивка баскетболистът.

Пау разкри още, че има няколко диалога с властите, преди да бъде арестуван и отведен с патрулка. „Той дойде много добре подготвен на снимачната площадка. Знаеше си репликите по-добре от мен,” заяви Еди Сибриян, който играе един от служителите на криминалната лаборатория.

„Разбира се, бих предпочел пак да стана шампион на НБА, отколкото да спечеля Оскар. И предпочитам два шампионски пръстена, пред три Оскара. Всъщност, кой изобщо има три Оскара,” продължи да се майтапи Пау Гасол по време на снимките.

На въпрос дали би се съгласил да се снима и в киното, след малкия екран, подобно на Карим Абдул-Джабар и Шакил О`Нийл, Пау през смях отвърна: „Би било забавно, особено ако е филм за кунг-фу, като този на Карим. Но трябва много да внимавам!”