Хорхе Гарбахоса анулира договора си с тима от НБА Торонто Раптърс, което му позволява да се присъедини към отбора на Испания на олимпийските игри в Пекин през август.

Преди известно време от Раптърс заявиха, че няма да позволят на Гарбахоса да играе на олимпиадата.

"Ние всичко подписахме споразумение - клубът, федерацията на Испания, застрахователната компания и аз. Това бе най-доброто за всички страни. Това отваря вратите за мен да играя на олимпийските игри", каза Гарбахоса пред испанските медии.

През март Раптърс даде на съд испанската федерация за неизплатени 1 милиона долара застраховка на Гарбахоса преди той да помогне на тима да спечели сребърен медал на европейското първенство миналия септември.

Гарбахоса, който спечели злато с Испания на световното първенство през 2006-та година, счупи глезена на левия си крак по време на игра за Торонто през март миналата година.

От клуба от НБА вярват, че той прибързано се е върнал в игра по време на европейското първенство с Испания. Габрахоса изигра само 7 мача при завръщането си миналия сезон преди да претърпи операция отново на левия крак през декември.

Гарбахоса е включен в тима на Испания, който започва подготовка за олимпийските игри на 1-ви юли.