Крилото на Торонто Хорхе Гарбахоса ще се подложи на още операции на левия крак и по специално на глезена. Така испанският национал ще пропусне продължителен период, като все още не са направени прогнози за колко време става дума.

От клуба от НБА обявиха, че решението е взето след срещата на Гарбахоса със специалист в Балтимор вчера.

Световният шампион от миналата година счупи кост в крака си и изкълчи много лошо глезена си през месец март. Травмата сложи край на новобранския му сезон в НБА.

Въпреки че се очакваше той да се възстановява поне до октомври, Гарбахоса се включи в националния отбор на Испания за Европейското първенство в Мадрид през лятото.

Първоначално Торонто забрани на испанеца за се състезава за страната си, тъй като според клуба травмите му се бяха излекувани докрай. След като от испанската федерация застраховаха лидера си обаче, в крайна сметка канадският тим отстъпи.

От началото на сезона в НБА, Гарбахоса е изиграл седем мача, в които записваше средно по 3.1 точки и 2.1 борби в 10,30 минути на среща.

На 20 ноември обаче името на Хорхе Гарбахоса бе включено в списъка на контузените в Торонто, след като клубните лекари установиха „нередности” след преглед на ядрено-магнитен резонанс.