Дългите предсезонни лагери често раждат любопитни новини. Дори баскетболистите от НБА не са защитени от измислянето на щуротии, далеч от дома. Заради една такава, сега френският национал Микаел Пиетрус е със 17 хиляди долара по-богат!

Оказа се, че по време на миналогодишния тренировъчен летен камп на Орландо Меджик, Пиетрус е бил предизвикан от трима свои съотборници, с които се е обзаложил, дали може да изкара цял сезон да не се подстригва. Естествено, един от въпросните съотборници е чешитът Дуайт Хауърд, заедно с Рашард Люис и Джамиър Нелсън.

Французинът се справи с баса перфектно, като косата му дори не порасна чак толкова много. „Лесни пари,” коментира Пиетрус с усмивка. Той дори вече се харесва с по-дълга коса. „Сега вече ми допада. Последният път, когато пуснах коса, беше преди 20 години. Сигурно съм бил на 7-8, когато майка ми ме острига нула номер, за да не трябва да се реша.”

Лесните пари поне ще са малко утешение за Микаел Пиетрус, след като тимът му не успя да повтори миналогодишния успех, и отпадна преди финала в НБА.