Отборите от НБА Финикс Сънс и Денвър Нъгетс се споразумяха да изиграят един демонстративен мач на открито преди началото на следващия сезон. Вторият подобен двубой в историята на Лигата ще се състои на 11 октомври в Индиан Уелс, Калифорния, популярна тенис дестинация.

Именно Финикс е първият отбор, съгласил се да играе на открито през далечната 1972 година, като тогава „Слънцата” са пътували до Пуерто Рико, където мачът им с Милуоки се е състоял на бейзболен стадион при доста примитивни условия. Така че тазгодишния сблъсък спокойно може да се смята за първия модерен опит за мач на открито.

Финикс и Денвър ще се срещнат в комплекса Indian Wells Tennis Garden, а самият стадион много наподобява зала в НБА, но разбира се, без покрив. Съоръжението е на осем години и разполага с ложи и 44 самостоятелни кабини. Именно 16-хилядният стадион приютява всяко година силния тенис турнир Пасифик Оупън.

Двубоят между Финикс и Денвър ще се играе вечерта на осветление, а билетите се пускат в продажба тази събота, на цени от 10 до 100 долара. Настилката, таблото и видео стените ще са осигурени от Финикс.