Отборът на Филаделфия победи гостуващия Детройт с 95:90 и си осигури място в плейофите на Националната баскетболна асоциация.

Андре Игуодала вкара рекордните си за сезона 31 точки, а Андре Милър се отличи с "трипъл-дабъл" от 21 точки, 12 асистенции и 10 борби за успеха. Филаделфия е на пето място в Източната конференция и в последните си седем мача от редовния сезон ще се опита да подобри позицията си.

Детройт водеше с 88:87 2:17 преди края, но не успя да удържи аванса си. Родни Стаки беше лидер на гостите с 23 точки. Дуайт Хауърд завърши с 21 точки и 23 борби при успеха на Орландо над домакина Атланта с 88:82. Хауърд за девети път през сезона и за общо 23-и в кариерата си завърши мач от НБА с поне 20 точки и 20 борби.

Орландо, който вече си осигури титлата в Югоизточната дивизия, се доближи на една победа от шампиона Бостън, който заема второто място в Източната конференция.

Дуейн Уейд наниза 33 точки, а Маями подобри клубния рекорд с 8 тройки в четвъртата част при успеха над домакина Вашингтон със 118:104. Карън Бътлър с 27 точки беше най-полезен за столичани, които ще завършат сезона на последното място на Изток.

Бен Гордън вкара 12 от 18-е си точки в последната четвърт, а Чикаго се наложи над гостуващия Ню Джърси със 103:94 и се утвърди на седмото място в Източната конференция. Торонто записа шести пореден успех след 102:95 в залата на Ню Йорк. С това поражение домакините окончателно загубиха надежди за класиране в плейофите, докато канадците имат минимални шансове да достигнат до следсезонните елиминации. Андреа Барняни беше най-полезен за гостите с 23 точки.